Ul. Murárska je uzavretá

09.09.2010 Prešov

Dňa 9.9.2010 bola na ul. Murárskej nad lokalitou „K starej Tehelni“ zrealizovaná panelová zábrana, ktorá je preventívno-bezpečnostným opatrením.
Mesto ju zrealizovalo na základe mnohopočetných podnetov obyvateľov v tejto oblasti. Asfaltová cesta končí tesne pred panelovou uzáverou. Za ňou sa nachádza živelne urobený chodník, ktorý si ľudia zvykli využívať ako skratku. Okolo neho je prudký spád, kroviny a priekopa. „Chodník je neudržiavaný a počas dažďov rovnako v zime počas snehu je pre prechádzajúcich nebezpečný. K lokalite „K starej Tehelni“ vedie niekoľko udržiavaných ciest a chodníkov, aj preto radnica pristúpila k tomuto riešeniu“, uviedol primátor Pavel Hagyari.
Početné sťažnosti obyvateľov sa týkajú aj neprispôsobivých kriminálnych živlov, ktorí tadiaľ doposiaľ prechádzali a na ich domoch, pozemkoch, záhradách a plotoch páchali vandalizmus. Šlo opakovane o najmä mladých páchateľov zo slabších sociálnych vrstiev, ktorých útoky sa vyznačovali nízkou profesionalitou a neadekvátnym násilím. „Nemáme problém vyjsť týmto žiadostiam v ústrety. Z dopravného hľadiska sa jedná o slepú ulicu, takže nie je nutné ponechať ju priechodnú pre motorové vozidlá, pretože ďalej žiadna cesta nevedie. Vzhľadom k tomu, že tu boli mnohopočetné sťažnosti na vandalizmus priestupky a inú protispoločenskú činnosť prechádzajúcich, toto opatrenie by malo vyriešiť viacero problémov naraz“, dodal primátor.
Panelová zábrana bude po namontovaní bránky priechodná, kľúč od nej budú mať majitelia pozemkov v záhradkárskej oblasti. Jej dĺžka je 8m. Suma za realizáciu nepresiahne podľa oddelenia verejnoprospešných činností 2000 €.
Iveta Adamová
 

Vyberte región

mark